Groep 6/7

Zomervakantie!
De zomervakantie is begonnen!
We hebben het vandaag erg gezellig gemaakt, alle kinderen konden weer genieten van een prikker met fruit en ander lekkers… natuurlijk hebben we ook een ijsje gegeten en was er tijdens de film nog wat chips. Genoeg gesnoept dus, nu lekker genieten van het mooie weer en tot de volgende keer..

 
 
 
Laatste schoolweek.
De rapporten zijn mee, de kinderen zijn blij en de juf natuurlijk ook.
Nog maar één weekje en dan mogen wij genieten van een welverdiende zomervakantie, met hopelijke een zomers temperatuurtje!
Deze week zullen we een tandje terug nemen, we maken er een mooie week van en zullen vrijdag met elkaar het schooljaar afsluiten. De kinderen krijgen dan drinken en wat lekkers van de juf! De kinderen mogen spelletjes en films meenemen…
 

Waterpret op het plein.
Het weer was afgelopen vrijdag geweldig, daarom besloten we lekker met water te spelen. Mark had een supergave buikschuifbaan mee, deze werd goed gebruikt~!
  
 waterpret

Tijdens de geschiedenisles op vrijdag 5 juni werden wij verrast door de moeder van Mark. Zij kwam niet alleen een waterpistool brengen maar ook lekkere ijsjes! 
  Wij willen de moeder van Mark hartelijk bedanken!!
 
Ijs
 
 
 
kampioen 21-04
 
Iris is onze tweede tafel-kampioen, van harte gefeliciteerd!
 
 
Melanie is onze eerste tafel-kampioen, vanaf nu zullen we elke week een aantal keren dit spel doen! Succes allemaal.
kampioen 20-04
 
 
 

 Yes, wij zijn uitgenodigd voor de bruiloft van juf Elma.
Na de kerkdienst vindt er een kinderreceptie plaats,
nadere informatie volgt.

 uitndiging trouwdag kinderen
De meiden zijn door naar de volgende ronde! De meiden zijn tijdens de voorronde van het schoolvoetbaltoernooi 2e geworden in de poule. We mogen dus op 22 april nog een onze kunsten laten zien. Komen jullie ons dan weer aanmoedigen?S SV 1 SV 3 SV 5

Het mooiste spandoek.

Vorige week hadden Matthieu, Senna, Mark, Wesley & Thom  al een begin gemaakt met het spandoek voor schoolvoetbal. Afgelopen week hebben we het spandoek afgemaakt en zo zien we maar weer dat hard werken beloond wordt. De jongens hebben namelijk de prijs voor het mooiste spandoek gewonnen! Hartstikke knap, gefeliciteerd!SV 8

Burgemeester Loohuis in de klas.
Op donderdag 9 april kregen wij bezoek van de burgemeester. Hij kwam vertellen over de Tweede Wereldoorlog, dit jaar vieren wij namelijk 70 jaar bevrijding van Hoogeveen. De burgemeester vertelde ook over Nieuwlande en over oorlogen van nu. Het was reuze interessant. Na de pauze mochten de kinderen een verslag schrijven van deze bijzondere gastles. Alle kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan, met veel mooie teksten als eindproduct.

loohuis 3

 
 
 
 Het was een mooie ochtend in het hunebedcentrum in Borger.  Willen jullie alle foto’s van de ochtend, neem dan even een USB mee naar school volgende week. Dan zet ik de foto’s daar op.
Fijn weekend allemaal. Vergeet topografie niet
 
foto martijn
 
 
 
Voor 10 maart staat een topografietoets gepland. De kinderen hebben maandag het blad mee naar huis gekregen.
* Vergeet de hoofdletters niet!
 
Hunebedcentrum in Borger.
Super,  we hebben al twee moeders die met ons mee gaan naar het Hunebedcentrum.  Dit zijn de moeders van Martijn & Demi.
Alvast hartelijk bedankt!

 Stop-motion

Vanochtend werden wij verrast door Chantal de Wolde van Scala Hoogeveen. Wij zijn aan de slag gegaan met stop-motion. We hebben geleerd hoe we zelf een filmpje kunnen maken met behulp van papieren figuren. Door een aantal foto’s achter elkaar te plakken ontstaat er vanzelf een filmpje.  De filmpjes van elk groepje hebben we bekeken. Wat zijn de kinderen enorm creatief!
 
 
 
film scala demi, martijn, mark en danique film scala demi film scala matthieu film scala melanie, anouk, elise film scala rick film scala thom boaz en senna filmpje marit, esmee en daphne
 
 
 
Groep 6/7 gaat naar het Hunebedcentrum in Borger! Op 6 maart gaan wij deelnemen aan het programma ‘Beleef het Steentijdleven’ in het Hunebedcentrum in Borger. In het museum maken de leerlingen een tijdreis van de ijstijd naar de tijd van de hunebedbouwers, en het heden waarin archeologen onderzoek doen. Wij zijn op zoek naar twee ouders die met ons mee willen. Vervoer is al geregeld! We vertrekken om kwart voor 9, en zijn rond kwart over 12 terug.hunebedcentrum
Pluswerkboek Ja dit ziet u goed, de kinderen rekenen met een rekenmachine! De kinderen van groep 7 die rekenen in het plusboek moesten eerst de antwoorden schatten en daarna mochten ze het narekenen met de rekenmachine. Daarna werd het nog een stapje moeilijker, ze moesten met nieuwe getallen sommen maken. Uitdaging genoeg dus!
rekenmachine
 
Marit & Esmee winnaressen van de bouwwedstrijd!!
Marit en Esmee hebben donderdag de meeste bouwsels gemaakt met slechts 5 steentjes! De dames hadden maar liefst 32 ontwerpen gemaakt. Vlak daarachter eindigden Fabiënn & Demi met 31 ontwerpen. Hieronder een paar leuke foto’s van de enthousiaste kinderen!blokken boaz en thom blokken daphne en senna blokken demi en fabienn blokken marit en esmee blokken rick, wesley en matthieu blokken tinka en iris
 
 
 
 
 

Alweer een uitje! Groep 6/7 heeft alweer een uitje voor de boeg. We gaan op 23 maart van 10.00 uur tot 10.45 uur op pad naar de Centrale Bieb in Hoogeveen. We zullen daar op bezoek gaan bij schrijfster Wieke van Oordt. Zijn er nog ouders die gezellig met ons mee willen? U mag een mailtje sturen naar elmadegroot@de-hoeksteen-nieuwlande.nl

 

Juliana de Bazuin.
Vorige week maakten we kennis met slagwerk en deze week mochten we zelf oefenen op de blaasinstrumenten. Hieronder een aantal foto’s.
Het orkest speelde een stukje voor ons.

JdB hele klas

Mark heeft veel talent!
Mark JdB
Ook Melanie kan er wat van!
Melanie JdB
Groep 6/7 gaat naar Brammetje Baas!
Op maandag 30 maart gaan wij naar de schoolvoorstelling van Brammetje Baas in Theater De Tamboer.
Er zijn al een aantal moeders die mee willen rijden!
 
brammetje baas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij onze groep.

Binnenkort kunt u hier informatie van onze groep vinden.

In groep 6/7 zijn we al een tijdje bezig met het werken over verschillende kunstenaars. Zo hebben we regentekeningen gemaakt in de stijl van David Hockney, kameleons in de stijl van Gaudi. Hieronder een impressie van onze lampions….

DSCN0947[1]

Herkent u de kunstenaar?

 

Agenda